lightnav_rightHomeContactgegevensNederlandsEnglishSitemap

 

 

 

 

Luchthaven opnieuw toegankelijk
2017-01-31 17:23:00  

31/01/2017 - 17u23 Luchthaven Antwerpen is opnieuw toegankelijk voor het publiek. De geplande vlucht naar Nador zal omstreeks 17u30 vertrekken. De luchthaven is operationeel gebleven dankzij een uitst ... 

Meer nieuws >>>

 

 

 

 

 

©2007 Antwerp Airport
Site by Go! 4 It Media & Webdesign

 

Groepsbezoeken

Scholen en verenigingen kunnen een interessant groepsbezoek brengen aan de Luchthaven Antwerpen

Een gespecialiseerde gids van de vzw Stampe en Vertongen museum leidt de groep in twee uur rond en laat de deelnemers kennis maken met het boeiende universum van de luchthaven en de luchtvaart. De groep checkt in als passagier, gaat langs de paspoort- en veiligheidscontrole en krijgt te zien wat er zich, zowel voor als achter de schermen, afspeelt op een internationale luchthaven. De vliegtuig- en brandweerloodsen worden eveneens bezocht.

Er wordt tevens een boeiende rondleiding gegeven in het Stampe en Vertongen Museum, waar prachtige historische vliegtuigen bewonderd kunnen worden, met ondermeer de verzameling van het beroemde Antwerpse SV4-vliegtuig van luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek in Deurne hadden. Daarnaast is er een belangrijke collectie vliegtuigen uit W.O.I te bewonderen.
Aan de hand van een verzameling foto´s en documenten wordt in het museum de evolutie van de luchtvaart geschetst, met de nadruk op het Antwerpse karakter.

Voor scholen en jeugdverenigingen kan in combinatie met het groepsbezoek een pedagogische rondvlucht boven Antwerpen stad en de Antwerpse haven georganiseerd worden.

Vooraf of na het bezoek van in groep of individueel genoten worden van een verfrissing of een lekker etentje met zicht op het luchthavengebeuren.Tarieven

  • volwassenen in clubverband: € 7,00 per persoon (minimumbedrag € 140)
  • studenten en kinderen vanaf 3e leerjaar: € 4 per persoon (minimumbedrag € 80)
  • kinderen tot en met 2e leerjaar: € 3 per kind (minimumbedrag € 60)
  • andersvaliden: € 4 per persoon (minimumbedrag € 80)
  • vlucht boven Antwerpse regio (+/- 25 minuten): € 25

kleuters enkel vanaf de laatste kleuterklas.

Een rondleiding vanaf het 3e leerjaar duurt ongeveer 2 uur en bevat tevens een bezoek aan het Stampe-Vertongen museum met historische vliegtuigen. 

Bij een rondleiding (1,5u) tot en met het 2e leerjaar is geen bezoek aan het museum voorzien.

Bezoeken zijn mogelijk alle dagen volgens beschikbaarheid van de gidsen.


Voor meer inlichtingen en/of reservatie van een luchthavenbezoek contacteer via e-mail: luchthavenbezoeken@gmail.com